Over Stichting van het Kind

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel: 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. In Nederland ontvangen er jaarlijks 496.000 kinderen jeugdhulp. Inmiddels richt Stichting van het Kind zich op alle 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. 51.000 kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. 27.000 kinderen wonen in een leefgroep of gezinshuis en 24.000 kinderen wonen in een pleeggezin. Wij geloven dat kinderen met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij. Wij geloven in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen. Wij geloven in deze 51.000 kinderen, en dat zij op hun beurt later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Onze formule

Uniek aan Stichting van het Kind is dat kinderen meebeslissen over de projecten. Met ons enthousiaste team benaderen wij fondsen, bedrijven en particulieren die net als wij de kinderen een warm hart toedragen. De fondsen helpen ons om projecten op te starten, terwijl sponsoren en donateurs het mogelijk maken om projecten structureel voort te zetten. Donaties besteden we regionaal, zodat donateurs altijd een kind in de buurt helpen.

Ambassadeur

Stichting van het Kind is trots op haar ambassadeurTim Coronel aangepast
Tim Coronel

Eén van onze donateurs
“Ooit was ik zelf zo’n kind. Mijn vader overleed toen ik 15 was, mijn moeder kon niet voor mij zorgen. Ik werd mishandeld en leefde in angst. Ik klopte bij Jeugdzorg aan en ben gelukkig goed terecht gekomen. Jeugdzorg heb ik ervaren als een warme omarming. Ik moest een contract tekenen, waarin stond dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat ik voldoende hulp zou krijgen als ik maar bereid was er zelf de schouders onder te zetten. Dat heb ik gedaan. Er was toen veel minder begeleiding dan nu, er werd veel meer zelfstandigheid van de jeugd verwacht. Mijn ene huisgenootje moest abortus, de andere kreeg HIV, de derde ging naar de gevangenis wegens drugs dealen. Om mij heen heb ik leeftijdsgenootjes zien stranden en ze scholden me uit voor nerd. Maar het kon me niet raken: ik had een doel voor ogen. En dat is me gelukt. Toen ik 21 was, had ik mijn eerste vaste baan in een farmaceutisch bedrijf. Dit gevoel van slagen gun ik ieder kind. Dan weet je dat je het kunt en dat je het waard bent!”

Wauw, wat hebben we in 2016 veel mooie reacties en donaties gekregen! Met uw hulp heeft Stichting van het Kind afgelopen jaar veel voor kinderen in leefgroepen kunnen realiseren:

• Opening van het Stichting van het Kind Sportstadion
  • 4.500 kinderen kunnen hun favoriete sport beoefenen.
  • 1.000 jongeren hebben deelgenomen aan het project Meedoen in de samenleving.
  • Tientallen jongeren konden bijles volgen.
  • Tientallen kinderen genoten van een fijne tijd op de Zeeboerderij.
  • 300 kinderen genoten van een vakantie bij Roompot Vakanties.
  • 150 kinderen vergaten hun zorgen tijdens een dagje attractiepark.
  • Er vielen vijf edities van WIJ-magazine op de mat: maar liefst 50.000 exemplaren!

Namens alle kinderen: heel erg bedankt!
Benieuwd naar het jaarverslag van 2016? Klik dan hier.

Besteding inkomsten 2016

• Projecten en doelstelling
  • Fondsenwerving
  • Personeelslasten
  • Overige kosten

Cijfers

51.000 kinderen in Nederland

kunnen niet thuis wonen

leefgroep

27.000 kinderen in Nederland

wonen in een leefgroep of gezinshuis

pleeggezin

24.000 kinderen in Nederland

wonen in een pleeggezin

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Elke twee maanden brengt Stichting van het Kind een nieuwsbrief uit vol persoonlijke verhalen van kinderen en informatie over onze projecten. Wilt u deze digitale nieuwsbrief ontvangen? Vul dan onderstaand uw gegevens in.

U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens:

Stichting van het Kind
De Hooge Krocht 70, 2201 TZ Noordwijk