Over Stichting van het Kind

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel: 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. In Nederland ontvangen er jaarlijks 496.000 kinderen jeugdhulp. Inmiddels richt Stichting van het Kind zich op alle 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. 51.000 kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. 27.000 kinderen wonen in een leefgroep of gezinshuis en 24.000 kinderen wonen in een pleeggezin. Wij geloven dat kinderen met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij. Wij geloven in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen. Wij geloven in deze 51.000 kinderen, en dat zij op hun beurt later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Onze formule

Uniek aan Stichting van het Kind is dat kinderen meebeslissen over de projecten. Met ons enthousiaste team benaderen wij fondsen, bedrijven en particulieren die net als wij de kinderen een warm hart toedragen. De fondsen helpen ons om projecten op te starten, terwijl sponsoren en donateurs het mogelijk maken om projecten structureel voort te zetten. Donaties besteden we regionaal, zodat donateurs altijd een kind in de buurt helpen.

Ambassadeur

Stichting van het Kind is trots op haar ambassadeurTim Coronel aangepast
Tim Coronel

Eén van onze donateurs
“Ooit was ik zelf zo’n kind. Mijn vader overleed toen ik 15 was, mijn moeder kon niet voor mij zorgen. Ik werd mishandeld en leefde in angst. Ik klopte bij Jeugdzorg aan en ben gelukkig goed terecht gekomen. Jeugdzorg heb ik ervaren als een warme omarming. Ik moest een contract tekenen, waarin stond dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat ik voldoende hulp zou krijgen als ik maar bereid was er zelf de schouders onder te zetten. Dat heb ik gedaan. Er was toen veel minder begeleiding dan nu, er werd veel meer zelfstandigheid van de jeugd verwacht. Mijn ene huisgenootje moest abortus, de andere kreeg HIV, de derde ging naar de gevangenis wegens drugs dealen. Om mij heen heb ik leeftijdsgenootjes zien stranden en ze scholden me uit voor nerd. Maar het kon me niet raken: ik had een doel voor ogen. En dat is me gelukt. Toen ik 21 was, had ik mijn eerste vaste baan in een farmaceutisch bedrijf. Dit gevoel van slagen gun ik ieder kind. Dan weet je dat je het kunt en dat je het waard bent!”

We hebben ook weer in 2018 veel mooie reacties en donaties gekregen! Met uw hulp heeft Stichting van het Kind afgelopen jaar veel voor kinderen in leefgroepen, gezinshuizen en pleeggezinnen kunnen realiseren. Hierbij een greep uit de hoogtepunten van 2018:

• Opening van 3 pannakooien
  • 2.000 kinderen kunnen hun favoriete sport beoefenen
  • 30 jongeren namen succesvol deel aan het Portfolioproject
  • 220 kinderen konden terecht bij de Zeeboerderij
  • 500 kinderen deden mee aan de FRIS-sportdagen
  • 200 kinderen genoten van een vakantie bij Roompot Vakanties

Benieuwd naar het jaarverslag van 2018? Klik dan hier.

Cijfers

51.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen

27.000 kinderen in Nederland wonen in een leefgroep of gezinshuis

pleeggezin

24.000 kinderen in Nederland wonen in een pleeggezin

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Elke twee maanden brengt Stichting van het Kind een nieuwsbrief uit vol persoonlijke verhalen van kinderen en informatie over onze projecten.

Wilt u deze digitale nieuwsbrief ontvangen?
Laat dan uw gegevens achter.

U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens:

Stichting van het Kind
Oegstgeesterweg 206F, Rijnsburg
Telefoon: 071-2074116
E-mail algemene vragen: info@stichtingvanhetkind.nl
E-mail donateursadministratie: donateurs@stichtingvanhetkind.nl

Openingstijden: Ma t/m Vrij van 08.30 – 17.00 uur
Donateursadminstratie Ma t/m Vrij van 08.30 – 12.00 uur
Rabobank NL29 RABO 0172418003
RISN: 852236086

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.