Evenementen

Iets om naar uit te kijken en iets om nog heel lang met plezier aan terug te denken: de sportieve evenementen die Stichting van het Kind organiseert voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Of het nu gaat om de Zomertour, Wintertour of sportdagen in samenwerking met Stichting FRIS Voor Kinderen: we maken er met elkaar een feestelijke en sportieve happening van.

Stichting van het Kind Zomer- en Wintertour

Voor de meeste kinderen is de vakantie een periode vol leuke activiteiten. Als je bij een jeugdzorglocatie woont is dat anders. Er is vaak geen geld voor uitjes en op vakantie gaan is al helemaal geen optie. Stichting van het Kind vroeg jongerenraden van verschillende jeugdzorgorganisaties hoe wij hun vakanties leuker konden maken. Het resultaat: de Stichting van het Kind Zomer- & Wintertour. Op vijf verschillende locaties organiseren we urban workshops. Het doel: jongeren een sportieve en leuke middag bezorgen en ze enthousiast maken voor verschillende sporten. De workshops worden gegeven door professionals met een verhaal, die de jongeren inspireren om op zoek te gaan naar hun eigen talent.

Stichting FRIS voor Kinderen Sportdagen

Tijdens de Nationale Sportweek in september kunnen alle kinderen in Nederland gratis kennismaken met allerlei vormen van sport. Bíjna alle kinderen… Want kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, vallen vaak buiten de boot. Stichting van het Kind brengt daar samen met onze trouwe partner Stichting FRIS Voor Kinderen verandering in. Elk jaar bezoeken we drie jeugdzorglocaties om daar een dag vol sport en spel te organiseren. Als extra verrassing verzorgen we een lekkere lunch of barbecue en krijgen de locaties een zak vol sport- en spelmateriaal.

Wil je bijdragen?

Extraatjes zijn zeldzaam voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Wij merken dan ook dat onze evenementen bijzonder gewaardeerd worden. Ze bezorgen de kinderen niet alleen een hele leuke dag, maar laten ze ook voelen dat ze het waard zijn om in het zonnetje gezet te worden. Wil je bijdragen? Doneren kan hier.

jongens pijl en boog schieten sportdagen - stichting van het kind
jongen hooghouden voetbal panna kooi oranje
danszaal liggen musical evenementenzaal