Sporttoestellen

Veel kinderen die bij jeugdzorglocaties verblijven, zijn voor hun ontspanning afhankelijk van het terrein waar de locatie staat. En die terreinen zijn niet altijd even aantrekkelijk. Stichting van het Kind zorgt voor een sportieve upgrade waarmee buitenspelen een feest wordt, met pannakooien, sportkooien, calisthenicspleinen en tafeltennistafels.

Pannakooien en sportkooien

24 pannakooien en 6 sportkooien plaatste Stichting van het Kind inmiddels bij jeugdzorglocaties in heel Nederland. Panna is een sportief spelletje waar je maar een korte spanningsboog voor nodig hebt. Leuk voor iedereen dus en heel geschikt voor onze doelgroep. Van de plaatsing maken we een feestelijke happening met een workshop panna door een prof. Zo zijn de kinderen meteen enthousiast en zien we dat er vanaf het begin volop gebruikgemaakt wordt van de pannakooien. Ook de sportkooien zijn bijzonder gewenst. Kinderen en jongeren kunnen er onder andere voetballen en basketballen. We blijven de locaties regelmatig bezoeken voor workshops en stimuleren zo het gebruik van de kooien.

Calisthenicspleinen

Stichting van het Kind plaatste tot nu toe al 7 calisthenicspleinen bij jeugdzorglocaties. Dit jaar komt daar sowieso nog een plein bij. Een calisthenicsplein is een verzameling toestellen waarmee jongeren kunnen trainen met hun eigen lichaamsgewicht. Met calisthenics werken ze trouwens niet alleen aan hun fysieke ontwikkeling; ze leren ook hun uithoudingsvermogen te vergroten en het helpt de jongeren bij het verbeteren van sociale vaardigheden en omgaan met emoties. Extra leuk is dat ook kleine kinderen zich heerlijk blijken te vermaken met de toestellen: ze zijn namelijk heel geschikt als uitdagend klimtoestel.

Tafeltennistafels

De perfecte sportieve toevoeging voor gezinshuizen en kleinere jeugdzorglocaties: robuuste tafeltennistafels, speciaal ontworpen voor Stichting van het Kind om zo aan alle wensen van de kinderen te voldoen. Deze tafeltennistafels worden buiten geplaatst en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit project is ontstaan in nauw overleg met gezinshuisouders, begeleiders bij jeugdzorglocaties en kinderen. Inmiddels zijn er al zo’n 70 tafeltennistafels geplaatst.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren na een lange dag in de schoolbanken lekker kunnen sporten. Samen plezier maken en tegelijkertijd gezond en actief bezig zijn in de buitenlucht. Wil je hier aan bijdragen? Doneren kan hier.