De toekomst is onzeker voor kinderen in een tehuis. Als ze 18 jaar zijn, stopt de financiering vanuit de overheid en moeten de jongeren het zelf zien te redden. Veel jongeren zijn daar door hun bewogen en vaak traumatische verleden echter nog niet aan toe. Daardoor belanden ze vaak in de problemen: ze hebben bijvoorbeeld moeite met het vinden van een baan, waardoor ze de huur niet meer kunnen betalen en in financiële moeilijkheden raken.

Stichting van het Kind laat hen niet in de kou staan. Met coaching zorgen wij ervoor dat zij hun leven weer op de rit krijgen. Bijvoorbeeld door te helpen bij het vinden van een baan en/of opleiding, woonruimte en financiële zelfredzaamheid.
Daarnaast bieden wij jongeren tijdelijk woon- en werkplekken, zodat ze goed voorbereid worden en later kunnen bouwen aan een eigen bestaan.

shutterstock_471208769gecomp.

Het verhaal van…

Joost (18)
‘Omdat ik vorige maand 18 ben geworden moest ik mijn tehuis uit. Ik kwam ‘s avonds te laat aan bij het Leger des Heils, dus moest ik op straat slapen. De volgende dag ben ik naar Stichting van het Kind gegaan voor hulp. Dezelfde dag is er nog een studio geregeld. Ik werk nu vier dagen per week in de bouw en mijn coach helpt mij om van mijn schulden af te komen.’
Mariëlle (19)
‘Mijn ouders konden niet voor mij zorgen. Vanaf mijn 6e woonde ik in tehuizen. Ik heb op acht verschillende plekken gewoond en toen ik 18 werd, moest ik op mezelf gaan wonen. Ik kreeg een kamertje, maar verloor mijn baan en kon het niet meer betalen. Ik kwam op straat te staan. Nu krijg ik begeleiding van de coach en ik heb een appartementje gevonden. En ik werk als promotor bij Stichting van het Kind.’

Wilt u jongeren als Mariëlle niet in de kou laten staan, en helpt u hen liever aan een warm bad?
Doneren aan het project Meedoen in de samenleving kan via het donatieformulier.

Lees meer over andere projecten van Stichting van het Kind:

WIJ-magazine
Een eigen lijfblad, waar je je helemaal in herkent: dat is WIJ-magazine. Het is een blad vóór en dóór kinderen in tehuizen. De kinderen maken het magazine dus zelf…
Sportproject
Na een lange dag in de schoolbanken lekker voetballen of basketballen met vrienden, of veilig langs de waterkant kunnen spelen met je zwemdiploma’s…
Zeeboerderij
Even je zorgen vergeten, leuke workshops volgen waar je ook nog eens zelfstandiger van wordt en vooral: lekker spelen! De Zeeboerderij is een vakantie…