Over Stichting van het Kind

 

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel: 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. In Nederland ontvangen er jaarlijks 496.000 kinderen jeugdhulp. Inmiddels richt Stichting van het Kind zich op alle 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. 51.000 kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. 27.000 kinderen wonen in een leefgroep of gezinshuis en 24.000 kinderen wonen in een pleeggezin. Wij geloven dat kinderen met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij. Wij geloven in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen. Wij geloven in deze 51.000 kinderen, en dat zij op hun beurt later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Ambassadeur

Stichting van het Kind is trots op haar ambassadeur Tim Coronel

2021: vol vertrouwen

2021 heeft ons alle vertrouwen gegeven om ook komende jaren alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk kinderen een steeds betere kansen te geven op een mooie toekomst. Niet alleen stegen onze inkomsten enorm, ook bleef de stichting zich verder ontwikkelen.

Afgelopen jaar hebben we nieuwe initiatieven kunnen opzetten waaronder het beschikbaar stellen van een unieke tafeltennistafel, de Stichting van het Kind Zomertour en de Fono. Ook komend jaar blijven we in gesprek gaan met kinderen, medewerkers bij jeugdzorglocaties en gezinshuisouders om te horen waar zij behoefte aan hebben.

Ondanks dat 2021 een pittig jaar was door alle ontwikkelingen rondom COVID-19 hebben we weer veel kunnen betekenen voor de kinderen. We kijken vol vertrouwen naar 2022!

Benieuwd naar het jaarverslag van 2021? Klik dan hier.

Voor het jaarverslag van 2020, klik hier.

Doelbesteding 2021 procentueel

  • Doelbestedingen
  • Wervingskosten
  • Beheer en administratie

Op de hoogte blijven? Schrijf u in de voor de nieuwsbrief.

Elke twee maanden brengt Stichting van het Kind een nieuwsbrief uit vol persoonlijke verhalen van kinderen en informatie over onze projecten.

Wilt u deze digitale nieuwsbrief ontvangen?
Laat dan uw gegevens achter.

Lees meer over onze organisatie