Over Stichting van het Kind

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel: 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. In Nederland ontvangen er jaarlijks 496.000 kinderen jeugdhulp. Inmiddels richt Stichting van het Kind zich op alle 51.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. 51.000 kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. 27.000 kinderen wonen in een leefgroep of gezinshuis en 24.000 kinderen wonen in een pleeggezin. Wij geloven dat kinderen met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij. Wij geloven in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen. Wij geloven in deze 51.000 kinderen, en dat zij op hun beurt later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Ambassadeur

Stichting van het Kind is trots op haar ambassadeurTim Coronel aangepast
Tim Coronel

Eén van onze donateurs
“Ooit was ik zelf zo’n kind. Mijn vader overleed toen ik 15 was, mijn moeder kon niet voor mij zorgen. Ik werd mishandeld en leefde in angst. Ik klopte bij Jeugdzorg aan en ben gelukkig goed terecht gekomen. Jeugdzorg heb ik ervaren als een warme omarming. Ik moest een contract tekenen, waarin stond dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat ik voldoende hulp zou krijgen als ik maar bereid was er zelf de schouders onder te zetten. Dat heb ik gedaan. Er was toen veel minder begeleiding dan nu, er werd veel meer zelfstandigheid van de jeugd verwacht. Mijn ene huisgenootje moest abortus, de andere kreeg HIV, de derde ging naar de gevangenis wegens drugs dealen. Om mij heen heb ik leeftijdsgenootjes zien stranden en ze scholden me uit voor nerd. Maar het kon me niet raken: ik had een doel voor ogen. En dat is me gelukt. Toen ik 21 was, had ik mijn eerste vaste baan in een farmaceutisch bedrijf. Dit gevoel van slagen gun ik ieder kind. Dan weet je dat je het kunt en dat je het waard bent!”

2018: jaar van verbinding

Afgelopen jaar stond in het teken van verbinding en commitment. Met jeugdzorginstellingen, donateurs en bedrijven. Zodat de samenwerking met hen kan leiden tot waar het allemaal echt om draait bij Stichting van het Kind: zo veel mogelijk kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen helpen.

Hoogtepunten 2018: 550 kinderen deden mee aan de FRIS-sportdagen, plaatsing van 3 pannakooien, 30 jongeren namen succesvol deel aan het Portfolioproject, 220 kinderen konden terecht bij de Zeeboerderij.

Benieuwd naar het jaarverslag van 2018? Klik dan hier.

Voor het jaarverslag van 2017, klik hier.

Doelbesteding (bedragen x €1.000)

• Doelbestedingen
  • Wervingskosten
  • Beheer en administratie

Op de hoogte blijven? Schrijf u in de voor de nieuwsbrief.

Elke twee maanden brengt Stichting van het Kind een nieuwsbrief uit vol persoonlijke verhalen van kinderen en informatie over onze projecten.

Wilt u deze digitale nieuwsbrief ontvangen?
Laat dan uw gegevens achter.

Lees meer over onze organisatie