Over Stichting van het Kind

 

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel: 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. In Nederland ontvangen er jaarlijks 496.000 kinderen jeugdhulp. Inmiddels richt Stichting van het Kind zich op alle 50.000 kinderen in Nederland die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. 50.000 kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. 27.000 kinderen wonen in een leefgroep of gezinshuis en 23.000 kinderen wonen in een pleeggezin. Wij geloven dat kinderen met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij. Wij geloven in projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen. Wij geloven in deze 50.000 kinderen, en dat zij op hun beurt later een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Ambassadeur

Stichting van het Kind is trots op haar ambassadeur Tim Coronel

2022: 10-jarig bestaan

Een decennium geleden ging Stichting van het Kind van start met het idee om concrete projecten uit te voeren voor kinderen in de buurt die niet meer thuis kunnen wonen. Dat begon met kleine projecten in de Duin- en Bollenstreek, maar inmiddels werken we samen met jeugdzorgaanbieders van Groningen tot aan Maastricht.

In 2022 lieten we de uitdagingen die corona ons gaf grotendeels achter ons, en konden we al onze energie steken in mooie projecten realiseren voor de kinderen. Na twee jaar van beperkingen lieten we onder andere duizenden kinderen weer genieten van dagjes uit en vakanties. Door te luisteren naar kinderen ontwikkelen we steeds nieuwe projecten die passen bij wat zij nodig hebben. Dat leidde in 2022 tot de ontwikkeling van een basketbalveld op maat.

2022 was een jaar met mooie ontwikkelingen. Dit blijven we voortzetten zodat we ook in 2023 weer veel kinderen kunnen helpen.

Benieuwd naar het jaarverslag van 2022? Klik dan hier.

Voor het jaarverslag van 2021, klik hier.

Doelbesteding 2022 procentueel

  • Doelbestedingen
  • Wervingskosten
  • Beheer en administratie

Op de hoogte blijven? Schrijf u in de voor de nieuwsbrief.

Elke twee maanden brengt Stichting van het Kind een nieuwsbrief uit vol persoonlijke verhalen van kinderen en informatie over onze projecten.

Wilt u deze digitale nieuwsbrief ontvangen?
Laat dan uw gegevens achter.

Lees meer over onze organisatie