Stichting van het Kind

Organisatie

In 2012 opgericht met als doel om 35.000 kinderen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen een kans te geven op een mooiere toekomst. Het geloof in de kinderen en dat zij met de juiste aandacht veel beter instromen in de maatschappij is inmiddels uitgegroeid tot een stichting die zich nu inzet voor de 50.000 kinderen die wonen op een leefgroep, in een gezinshuis of bij een pleeggezin. 

Ontplooiing, Ontspanning, Ontmoeting en Voorlichting: dat zijn de vier pijlers waar alle activiteiten van Stichting van het Kind op rusten. Vanuit deze solide basis helpen we kinderen die niet meer thuis kunnen wonen aan dezelfde kansen als kinderen die wel in een reguliere gezinssituatie opgroeien. Dat doen we door het plaatsen van pannakooien, calisthenicspleinen, tafeltennistafels, Yalp Fono, Yalp Memo, het organiseren van bijlessen, de Fijne Feestdagenpakketten en het werven van pleegouders. Met deze projecten vergroten wij onder andere de zelfredzaamheid van de kinderen.

kinderen blij lachen blauw
SVHK-image-content

2023: verbinding en ontmoeting

Een jaar waarin we weer veel konden betekenen voor kinderen die niet meer thuis wonen. Eén van onze hoogtepunten was onze rol als hoofdsponsor van de Pleegzorg Familiedagen. Bijna 7.000 pleegouders en pleegkinderen beleefden een onvergetelijke dag in Duinrell.

De inspiratiedag met vertegenwoordigers van jeugdzorgorganisaties zorgden ervoor dat we een nieuw project lanceerden: de vogelnestschommel. Deze schommel biedt niet alleen beweging, maar ook ontspanning en bevordert de coördinatie. Stichting van het Kind blijft nauw in contact met de doelgroep om de kinderen op een goede manier te blijven helpen.

Samen, met onze donateurs en sponsoren, hebben we het verschil kunnen maken voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. 

Jaarverslag 2023Jaarverslag 2022

Maak kennis met ons team

Sascha van Veen
Sascha van Veen

Directeur

sascha@stichtingvanhetkind.nl

Sanne immerzeel
Sanne immerzeel

Coördinator projecten & fondsenwerving

sanne@stichtingvanhetkind.nl

Wouter van Loon
Wouter van Loon

Teamleider straatwerving en callcenter

wouter@stichtingvanhetkind.nl

Kelly Nieuwenhuijzen
Kelly Nieuwenhuijzen

Officemedewerker

kelly@stichtingvanhetkind.nl

Marieke de Koning
Marieke de Koning

Tekstschrijver & eindredacteur WIJ-magazine

marieke@stichtingvanhetkind.nl

Kom jij ons team versterken?

Wil jij deel uitmaken van een organisatie die zich inzet voor een betere toekomst voor 50.000 kinderen in Nederland?

Meer weten?

Untitled design (9)

CBF-Erkenning

Stichting van het Kind is een Erkend Goed Doel, dit houdt in dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit, zodat jij ervan uit kunt gaan dat Stichting van het Kind bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. 

Meer weten over het erkenningsrapport/paspoort en de controle door het CBF? Kijk op CBF.

anbi-algemeen-nut-beogende-instelling

ANBI-Status

Stichting van het Kind is als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI) erkend door de belastingdienst. Daarom zijn schenkingen fiscaal aftrekbaar en uw nalatenschap volledig vrijgesteld van heffing van schenk- of erfbelasting.

RSIN: 852236086

Meer weten over belastingvrij doneren? Kijk op schenking & nalatenschap

Blijf betrokken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief