Na een lange dag in de schoolbanken lekker voetballen of basketballen met vrienden, of veilig langs de waterkant kunnen spelen met je zwemdiploma’s op zak: voor kinderen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen is sporten niet vanzelfsprekend. Er is niet genoeg geld voor een lidmaatschap bij een vereniging, en zelfs een voetbal is een zeldzame luxe in een tehuis.

Stichting van het Kind zorgt er met kleine, doelgerichte acties voor dat zo veel mogelijk kinderen weer in beweging komen. Bijvoorbeeld door het samenstellen van sportpakketten: de kinderen kiezen samen welke sport zij het leukst vinden, en Stichting van het Kind zorgt voor de benodigde materialen. Een ander mooi sportief project is het Sportstadion, waar 180 kinderen van een jeugdzorglocatie in Alphen aan den Rijn naar hartenlust kunnen sporten.

Sportpakketten en workshops

Stichting van het Kind benadert lokale sportverenigingen om op structurele basis workshops te verzorgen voor kinderen in tehuizen. Ook zorgen we ervoor dat kinderen hun A- en B-zwemdiploma kunnen halen en stellen we sportpakketten beschikbaar. Wordt het hockey, volleybal of voetbal? Dat bepalen de kinderen zelf. Ze interviewen elkaar en ontdekken zo aan welke materialen het meeste behoefte is. Wij zorgen er vervolgens voor dat er een mooi sportpakket samengesteld wordt.

Sportproject in beeld

Sportstadion

Alphen aan den Rijn

In 2016 is het eerste sportstadion van Stichting van het Kind geopend bij jeugdzorginstelling Horizon.

Pannakooi 't Anker

Harreveld

In 2018 heeft Stichting van het Kind de eerste pannakooi mogelijk gemaakt bij de locatie van Horizon in Harreveld.

Pannakooi Intermetzo Almelo

Almelo

De Afdeling van de Meestergraad heeft een pannakooi mogelijk gemaakt bij Intermetzo in Almelo ter ere van hun 200-jarig bestaan.

Pannakooi Intermetzo Almere

Almere

De Afdeling van de Meestergraad heeft een pannakooi mogelijk gemaakt bij Intermetzo in Almere ter ere van hun 200-jarig bestaan.

Pannakooi Mutsaersstichting Venlo

Venlo

De Afdeling van de Meestergraad heeft een pannakooi mogelijk gemaakt bij de Mutsaersstichting in Venlo ter ere van hun 200-jarig bestaan.

Pannakooi Pactum Lochem

Lochem

Stichting van het Kind heeft in januari 2019 een pannakooi mogelijk gemaakt op het terrein van jeugdzorginstelling Pactum in Lochem.

Pannakooi Leidse Buitenschool

Katwijk

De Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk en Stichting van het Kind hebben een pannakooi mogelijk gemaakt op het terrein van de Leidse Buitenschool.

Pannakooi Combinatie Jeugdzorg Veldhoven

Veldhoven

Bouwcenter Nederland heeft een pannakooi mogelijk gemaakt bij jeugdzorginstelling de Locht in Veldhoven.

Calisthenicsplein Horizon

Alphen aan den Rijn

Aviva Solutions heeft samen met Stichting van het Kind een calisthenicsplein mogelijk gemaakt bij Horizon Alphen aan den Rijn. De jongeren maken dagelijks gebruik van de toestellen.

Pannakooi VSO Heuvelrug college

Zeist

Kiwanis Zeist heeft door middel van een chocoladeletteractie een pannakooi mogelijk kunnen maken voor VSO Heuvelrugcollege.

Pannakooi Entrea Lindenhout

Ubbergen

Stichting Buitenkans heeft een pannakooi mogelijk gemaakt voor jeugdzorgorganisatie Entrea Lindenhout. De pannakooi werd met groot enthousiasme ontvangen door de kinderen.

Pannakooi Maarsbergen

Maarsbergen

Dr. C.J. Vaillantfonds en Stichting van het Kind hebben een pannakooi mogelijk gemaakt voor jongeren die wonen bij jeugdzorglocatie Maarsbergen.

Pannakooi Horizon Jeugdzorg locatie Antonius

Castricum

Dr. C.J. Vaillantfonds en Stichting van het Kind hebben een pannakooi mogelijk gemaakt voor jongeren die wonen bij jeugdzorglocatie Castricum.

Sportkooi jeugddorp de Glind

De Glind

Stichting van het Kind heeft een sportkooi geplaatst bij Jeugddorp de Glind

Pannakooi Leiderdorp OZC Orion

Leiderdorp

Samen met een vermogensfonds heeft Stichting van het Kind een pannakooi mogelijk gemaakt.

Pannakooi MKD Xonar

Limbricht

Cable Partners heeft met een golfevenement geld opgehaald voor de pannakooi. De pannakooi wordt ook gebruikt door de naastgelegen school.

Sportkooi Cadier en Keer

Cadier en Keer

In samenwerking met Stichting Alterius kon een sportkooi geplaatst worden.

Calisthenics

Zeist

In samenwerking met Kiwanis Zeist heeft Stichting van het Kind een Calisthenicsplein gerealiseerd.

Calisthenics

Driebergen-Rijsbergen

In samenwerking met Kiwanis Zeist heeft Stichting van het Kind een Calisthenicsplein gerealiseerd.

Pannakooi School2Care

Amsterdam

Stichting van het Kind heeft een pannakooi geplaatst bij School2Care in Amsterdam.

Pannakooi School2Care Laakhaven

Den Haag

Stichting van het Kind heeft een pannakooi geplaatst bij School2Care in Den Haag

Sportkooi Youz Den Haag

Den Haag

In samenwerking met Bouwcenter Nederland heeft Stichting van het Kind een sportkooi geplaatst bij Youz in Den Haag

Pannakooi Eefde

Eefde

Stichting van het Kind heeft samen met Hankook en Profile Nederland een pannakooi mogelijk gemaakt bij een jeugdzorglocatie in Eefde.

Pannakooi de Hunnerberg

Nijmegen

Pannakooi de Beele

Voorst

Yalp Memo de Beele

Voorst

Yalp Memo Horizon Bergse Bos

Rotterdam

Pannakooi Perspektiev

Wapenveld

Calisthenics Sint Antonius

Castricum

In samenwerking met Stichting FRIS Voor Kinderen heeft Stichting van het Kind een calisthenicsplein geraliseerd bij een jeugdzorglocatie in Castricum.

Pannakooi Werkenrode Jeugd

Groesbeek

Yalp Memo Jan Pieter Heije

Oosterbeek

Op de locatie Jan Pieter Heije van Pluryn heeft Stichting van het Kind een Yalp Memo mogelijk gemaakt.

Calisthenics Werkenrode Jeugd

Groesbeek

In samenwerking met Stichting Buitenkans heeft Stichting van het Kind een calisthenicsplein kunnen realiseren op het terrein van Werkenrode Jeugd.

Projecten

Projecten die het verschil maken

Stichting van het Kind initieert concrete, innovatieve projecten bij u in de buurt. U kiest in welk project u graag investeert en in welke regio uw donatie ingezet wordt. De projecten helpen de kinderen om een betere toekomst op te bouwen en zorgen ervoor dat zij zich weer even kind kunnen voelen. De kinderen beslissen mee over de projecten, zodat we precies weten waar ze behoefte aan hebben. Het zijn stuk voor stuk projecten die een belangrijk verschil maken voor de kinderen. Daarnaast voeren wij voorlichting- en bewustwordingscampagnes uit en vragen wij aandacht voor deze problematiek bij het Nederlands publiek, met als doel minder plaatsingen in leefgroepen en meer plaatsingen in gezinshuizen en pleeggezinnen.

 

Doneer nu