opening pannakooi den haag meisje schaar knippen lint

Pannakooi op Dr. van Welylaan in Den Haag feestelijk geopend

De pannakooi werd in december door Stichting van het Kind geschonken aan Youz. De kooi werd met veel enthousiasme ontvangen en is sindsdien multifunctioneel ingezet.

De pannakooi kon vanwege de coronamaatregelen niet eerder officieel worden geopend. Op donderdag 22 juli gebeurde dat alsnog. Het openingsmoment werd verzorgd door een jongere van Youz, die ceremonieel een lintje doorknipte. Hierna liet Mohammed Boutaka, Nederlands kampioen panna knock-out, tijdens een pannaclinic zien hoe het spelletje gespeeld wordt.

Ook ADO Den Haag was aanwezig bij de opening. De stichting ADO in de Maatschappij vindt het belangrijk jongeren te ondersteunen op het gebied van gezondheid en heeft al meer dan 10 jaar een unieke samenwerking met Parnassia Groep. Verschillende materialen werden uitgedeeld aan de jongeren van Youz om te kunnen voetballen, zoals ballen, handschoenen en hesjes.

Duidelijk onder de indruk gingen de jongeren na het officiële programma zelf aan de slag in de pannakooi met Mohammed Boutaka. Ook konden de jongeren penalty schieten met Storky, de mascotte van ADO Den Haag.