Een eigen lijfblad, waar je je helemaal in herkent: dat is WIJ-magazine. Het is een blad vóór en dóór kinderen geschreven die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. De kinderen maken het magazine dus zelf. De rode draad in het blad: WIJ-magazine gaat niet over problemen, maar over hoe je ze oplost!

WIJ maken

WIJ-magazine wordt gemaakt door kinderen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Van een redactievergadering bijwonen en rubrieken bedenken tot als razende reporter op pad gaan, gewapend met pen en fotocamera: onder deskundige begeleiding maken de kinderen kennis met alle facetten van het vak. Ze krijgen training in interviewen, fotograferen en vormgeven. Het werk voor WIJ-magazine maakt de kinderen niet alleen wijzer en enthousiast voor een mooi vak, maar geeft ze bovendien een flinke portie zelfvertrouwen.

WIJ lezen

Ook kinderen die niet meewerken aan het maken van WIJ-magazine plukken de vruchten van het harde werk. WIJ-magazine is namelijk een blad dat zorgt voor herkenning en erkenning, en maakt het makkelijk om contact te leggen met lotgenoten. In WIJ-magazine vertellen kinderen elkaar hoe het anders en beter kan. Zo geven zij elkaar een positieve boost om vol vertrouwen om te gaan met alles wat er op hun pad komt.

JIJ-krant lezen

Interview

Projecten

Projecten die het verschil maken

Stichting van het Kind initieert concrete, innovatieve projecten bij u in de buurt. U kiest in welk project u graag investeert en in welke regio uw donatie ingezet wordt. De projecten helpen de kinderen om een betere toekomst op te bouwen en zorgen ervoor dat zij zich weer even kind kunnen voelen. De kinderen beslissen mee over de projecten, zodat we precies weten waar ze behoefte aan hebben. Het zijn stuk voor stuk projecten die een belangrijk verschil maken voor de kinderen. Daarnaast voeren wij voorlichting- en bewustwordingscampagnes uit en vragen wij aandacht voor deze problematiek bij het Nederlands publiek, met als doel minder plaatsingen in leefgroepen en meer plaatsingen in gezinshuizen en pleeggezinnen.

 

Doneer nu